Emergency Lighting Products

skip to content

Nooduitgangborden

MTM is de leidinggevende leverancier in de VK van borden voor nooduitgangen met achtergrondverlichting en verlichte rand om, zowel in de VK als op het vaste continent van Europa, oorspronkelijke fabrikanten te verlichten. Wij zijn één van de eersten geweest die panelen ontwikkelden die op het gebied van afbeeldingen, kleurencontrast en brandbestendigheid, aan de Britse, Europese en internationale standaarden voldoen.

Wij zijn enorm trots op de kwaliteit van onze nooduitgangborden die uitstekend aan de meest veeleisende klantvereisten voldoen. De waarde van de gehele armatuur wordt door de uitstekende bordkwaliteit verbeterd.

Hieronder volgen de beschrijvingen van het uitgebreide gamma van producten die wij aan de branche voor nooduitgangverlichting leveren.

Borden met achtergrondverlichting

MTM biedt een uitgebreid gamma van nooduitgangborden met achtergrondverlichting. Deze worden gezeefdrukt op opaal polycarbonaat of PETG die beiden aan de gloeidraadproef van 850 graden Celsius voldoen. Wij leveren borden met legenda's die aan BSISO7010, BS5499, HTM65 en de Europese richtlijnen voldoen. Wij leveren ook andere legenda voor speciale toepassingen.

Borden met verlichte rand (profiellicht)

MTM heeft met een aantal fabrikanten voor noodverlichting samengewerkt om borden te ontwikkelen die aan de contrastvereisten van Britse en internationale standaarden voldoen, ongeacht zij extern worden verlicht door fluorescerende lichtbuizen of LED's of intern worden verlicht door één of meer LED's. Om binnen het bord licht vast te houden, kunnen wij een witte strip of chroomstrip op de buitenranden aanbrengen. Wij kunnen ook meerlagige en gegraveerde nooduitgangborden leveren. Wij bieden legenda die aan dezelfde standaarden voldoen als die voor borden met achtergrondverlichting. Met ons uitgebreide gamma van routing- en lasersnijmachines kunnen wij gevormde of rechthoekige borden met montageopeningen, haken of groeven (om trilling aan boord van schepen te minimaliseren) leveren. 

Tot op heden hebben wij borden van acryl of polycarbonaat geleverd met een diktebereik van 4 mm tot 25 mm. Voor de toepassingen waar compliantie met gloeidraadproeven van 850 of 960 graden Celsius wordt aangegeven, kunnen we voor standaardacryl vlamvertragende alternatieven aanbieden.

Foto-luminescerende borden

MTM biedt het volledige gamma van foto-luminescerende nooduitgangborden aan. Hiervoor wordt halfstijf materiaal gebruikt met een dikte van 1,4 mm. Deze kunnen met montageopeningen of zelfklevende strips worden geleverd. Ook zijn zelfklevende, flexibele, foto-luminescerende etiketten verkrijgbaar.

Zelfklevende etiketten

MTM biedt ook gezeefdrukte nooduitganglegenda aan op doorschijnend of wit, zelfklevend vinyl of milieuvriendelijk polyolefin, als afzonderlijke etiketten of in pakketvorm. 

Advies

Onze technische team zal graag advies geven over de relevante Britse en internationale standaarden, evenals over de meest kosteneffectieve oplossing voor uw toepassing.

Prototypen

Als u voor goedkeuring van een klant een prototype nodig hebt, kunt u dit rustig vragen. Wij beloven een redelijke prijs te vragen die (afhankelijk van de hoeveelheid) gedeeltelijk of geheel kan worden terugbetaald als u een productiehoeveelheid besteld.

MTM Express

Voor alle gamma's die hierboven worden genoemd en waar snelle levering voor wordt vereist, is de gegarandeerde premium MTM Express-service beschikbaar.